Valet av husfirma

 
Man bestämmer sig för att bygga hus istället för att köpa ett färdigt - man hittar sin drömtomt efter febrilt sökande, sen är det dags att bestämma sig för en husfirma. Det är ett stort beslut, man får dividera, jämföra, om igen och om igen. Vi kollade runt med säkert tio av Sveriges ledande husfirmor innan vi kom fram till vårt val.
 
Det vi gjorde efter att vi hittat vår tomt var att sätta en budget. Vad har vi rimligen råd med för typ av hus, hur mycket jobb kan vi göra själva, vid sidan av två heltidsjobb. Det ska vara rimligt, ingen av oss ska bli utbrända på kuppen och vår resa får inte bli ett fall för arga snickaren, om ni förstår vad jag menar.
 
Då mina föräldrar byggt med Fiskarhedenvillan, med väldigt bra resultat, så stod jag redan med ena foten där. Än mer nöjd blev jag efter vårt möte med dem och efter att ha jämfört dem med så många andra husfirmor. Valet blev enkelt och vi hoppade snabbt upp med båda fötterna i Fiskarhedens båt.
 
Resan började egentligen våren 2015, då marknaden stigit till det extrema här runt Stockholm, efter ex antal husvisningar på riktigt sunkiga hus för 3-4 miljoner, så slog vi upp som två ljus när vi istället tänkte - ska vi inte bygga själva? Nytt, fräscht, vi får som vi vill. För samma peng, om inte billigare, och en högre slutvärdering. Inget vi ens tänkt tanken på var möjligt. På den vägen är det. Vi började kika på vår första tomt våren -15. Nu ca ett år senare i februari -16 köpte vi vår drömtomt, mer om den i ett senare inlägg.
 
Fiskarhedenvillan alltså. Vårt första möte med dem blev hösten -15 på Villamässan i älvsjö här i Stockholm. Där träffade vi den otroligt trevliga säljaren Philip, som vi hållt fortsatt kontakt och kommer nu vara vår stöttepelare genom hela den här resan. Igår den 12 april skrev vi på vårat första kontrakt med dem.

Fortsättning följer.

 
 
 
Allmänt, Fiskarheden | |
Upp