Väderberoende

Hade planerat att fortsätta med målningen av fasaden nu under påsken men vintern slog till igen, som nog ingen har missat, så det får vänta till nästa helg då plusgraderna lovat att återkomma.
 
Sååå.. vi fortsätter med elen även denna helg! 
 
 
Vi har behandlat fasaden med enbart järnvitriol och vatten, ingen silverbets, men jag tycker fasaden fick en fin gråaktig ton redan vid applicering. Det måste ha att göra med att fasaden stått obehandlad såpass länge och solen har gjort sitt.
 
Något som blev mindre lyckat är några ställen på baksidan där det stått en "byggställning" fastskruvad i fasaden. Färgskillnaden blev enorm, då solens ljus inte påverkat ytan bakom. Båda ytorna nedan är behandlad. Förhoppningsvis jämnar det ut sig med tiden! Sånt man inte riktigt tänkte på, att vi skulle ha plockat ner dem direkt.
Något som däremot är tråkigt är alla dessa förb... blyertsstreck över större delen av fasaden. Det har varit frustration utan dess like. Vi har ägnat fyra heldagar åt att bara försöka få bort strecken innan vi började måla. På husets insida var strecken så himla hårt ritade att de ändå kom fram EFTER att vi målat, fast allt såg ut att vara borta innan målningen.. Vi har informerat att vi ska måla med oljelasyr, och att man ändå väljer man att göra på det här sättet är lite tråkigt såklart.. (Nu blev det ju järnvitriol till slut men blyerts strecken syns igenom lika mycket under den oljelasyr vi planerade att måla med). Vi får hoppas under sker och solen gör att det försvinner med tiden ! =)
 
 
Allmänt | |
Upp