Tidsplan

 
Inte förän vi har fått vårt bygglov kan vi spika byggets tidsplan lite bättre. Förhoppningsvis hinner vi bygga grunden i höst men det hänger på hur det går med alla beslut som ska godkännas genom kommunen. Allt är som ett tornbygge, det är omöjligt att ta sig till nästa steg utan att steget innan är klart.
 
Haken med byggkreditiv är att man inte får börja använda det, utöver tomtkostnaden, förän bygglovet kommer. Annars hade det varit väldigt smidigt att köra igång med rubbet redan idag. Nu får vi köra så långt vi kan med det vi har kontant. Vi har börjat ta in offerter av lokala entreprenörer för brunnsborrning, bergvärme och utdragning av elen. Tanken är att försöka preliminär boka dessa när vi skickat in bygglovet tills det beräknas vara klart, vår kommun lovar besked inom tio veckor, om det inte krånglar det vill säga, men vi ligger utanför detaljplan så vi borde klara oss utan fighter, peppar peppar.

Räknat snabbt på fingrarna, i och med väntetiden på våra husritningar, kan vi med flyt stå med bygglovet i mitten av september. Då bör alla markarbeten vara klara, schaktning och avlopp. Brunnsborrarna stå redo, samt de som ska dra ut elen. Byggsatsen ska beställas, vilket normalt är 14 veckors leveranstid. Då är vi framme i december. Åtta veckor innan husleveransen får vi ritningarna till grunden.
 
Ni förstår ju. Allt måste falla ihop smidigt om vi ska hinna slutföra grunden innan vintern kommer. Det vore verkligen så bra om vi hann. För Fiskarhedens del så spelar det ingen roll vilken årstid det är, de bygger oavsett väder.  

Ja ni, det ska bli spännande och se hur vi ligger till framåt hösten. Vi försöker hålla allt väldigt löst just nu och håller nere förväntningarna, så man inte blir besviken. Hinner vi, så är det bara en (väldigt) glädjande bonus! Gör vi inte det så kör vi på i vår bara, vi har ingen panik direkt.
 
Men så här får det gärna bli: 

Maj - Augusti - Markarbeten (stubbar+dikning)
September - Bygglov, startbesked (peppar peppar), utdragning el, borrning brunn+bergvärme,Schaktning inför husgrunden, nedgrävning avlopp
Oktober - November - Leverans av ritningar till grunden > gjutning platta
December - Januari - Husleverans

Inspo, vitlaserat golv ska vi ha, ger sån härlig känsla.
 
Allmänt | |
Upp