Självständigt arbete vs entrepenörer - Husbygget

 
Efter som vi, som de flesta andra, inte gjorda av pengar så är inte totalentreprenad ett alternativ. Fiskarheden är väldigt smidiga då de finns tre olika steg att köpa av dem > byggsatts - delad entreprenad - totalentreprenad. Vi har valt delad entreprenad. Och inom detta finns det sedan flera olika byggsteg att välja mellan. Än så länge har vi valt att de ska göra steg 1 (stomresning) och steg 2 (helt byggfärdigt utvändigt). Eventuellt får de ta steg 3 (isolering, regling av innerväggar) också. Det beror lite på hur vi ligger till budgetmässigt efter de lite mer lösa delarna (schaktning, avlopp, grund osv) som vi inte fått fast pris på än då vi ska göra mycket av de själva.
 
Tar vi över efter steg 2 är det alltså dags för isolering och regling av innerväggar. Någonstans i det steget är det också dags för elen att dras, vilket såklart lejs ut då vi inte är elektriker någon av oss. Efter det är det dags för steg 4, gips ska upp på samtliga innerväggar och tak. Vi har valt till att ha en extra träskiva bakom gipset på samtliga väggar. Detta för att underlätta att fästa tavlor, hyllor mm.
 
Efter steg 4 är det dags för spackling och målning. Spackling är något vi kommer leja ut då det är sånt enormt jobb och blir snyggare när det är gjort av ett proffs. Måla har vi tänkt göra själva. Vi ska inte ha några tapeter alls.
 
Golv ska vi lägga själva, sätta lister, samma visa med köksmontering. Kakel/klinkers sättning i badrum, kök, hall, tvättstuga lejer vi ut. 
 
Ja sen är det bara att flytta in då! Hehe. Det går snabbt att skriva ner, desto längre tid att utföra. Planen är att göra klart undervåningen först - flytta in, lägga om byggkreditivet till bolån och senare ge oss på övervåningen. För att dra ner på räntekostnaderna. Vi köper dock hela byggsatsen så allt material till övervåningen exkl badrum kommer vara betalt och finnas på plats.

 
 
Allmänt, Fiskarheden | |
Upp